Kivel szereltess kamerát? Így válassz!

Kivel szereltess kamerát? Így válassz!

Manapság már teljesen általános, hogy nem csak a nagyobb intézményekbe szereltetnek kamera rendszert, hanem otthonunk védelmében is használhatjuk őket. A választék igencsak megnövekedett az utóbbi években – a sarki barkács üzlettől kezdve, a házi megoldásokon át a tapasztalt szakemberekkel dolgozó, szervizzel is rendelkező, professzionális vállalatokig, van minden a piacon. Na de mi alapján válasszunk?

A lelkes amatőr itt nem elég…

Lehet, hogy a kedvenc műszaki áruházunkba besétálni egy nagyon kényelmes megoldásnak tűnik, és még az is elképzelhető, hogy éppen egy kedves és hozzáértő(nek tűnő) eladóval találkozunk, de ez sajnos kevés. A biztonságtechnika nem véletlenül egy külön szakterület, érdemes olyan céget választani, ahol kifejezetten kamera- és riasztó rendszerekre szakosodott szakember gárda áll rendelkezésre, akik segítenek kiválasztani a hozzánk és otthonunkhoz legjobban passzoló kamera rendszert.

Kamera-típusok: nem mindegy, melyik!

Digitális/IP alapú vagy analóg kamera a jobb választás? Hány megapixeles képminőség az ideális? Dome kamera, Box kamera vagy csőkamera? No és mi a helyzet az IR kamerákkal? A sort megannyi kérdéssel folytathatnánk, hiszen a kamera-választék óriási – rengeteg pénzt és időt spórolhatunk meg azzal, ha sikerül elsőre kiválasztanunk a nekünk valót. A fent említett szakember azért is fontos, hogy segítsen eligazodni ezekben a kérdésekben! Mindenképpen olyan céget válasszunk, ahol széleskörű a kamera választék.

Riasztó és kamera – kéz a kézben

Lehet, hogy egyszerűnek tűnik megvenni egy átlagos kamerát, ami felvételeket készít, melyet később visszanézhetünk. Remek, így ölbe tett kézzel végigpásztázhatjuk, hogyan rabolják ki az otthonunk módszeresen – ráadásul lehet, hogy még az arcfelismerés is lehetetlen lesz a kamera minősége vagy a szakszerűtlen kamera elhelyezés miatt. Emiatt nagyon fontos, hogy ha már kamera rendszer szereltetésére adjuk a fejünket, mindenképp riasztó beszereltetésével együtt tegyük! Így nem csak felvétel készül, hanem valós idejű jelzés is lesz betörés esetén!

Távfelügyelet – nem luxus!

Riasztó pipa, kamera rendben… És ne hagyjuk ki a távfelügyeletet sem! A riasztó hangja is elrettentő, de ha a távfelügyeletre beérkező riasztás miatt a rendőrség pár percen belül a helyszínre érkezik, akkor jelentős esélyünk van arra, hogy a betolakodókat el is fogják, értékeink pedig megmenekülhetnek.

Szerviz lehetőség – nélküle lutri!

Tegyük fel, hogy egy távol-keleti ország weboldalán verhetetlen áron találunk high-tech kamera berendezést. Megrendeljük, majd meghibásodik. Ezesetben nagyon fogjuk hiányolni a teljes körű szerviz szolgáltatást! Feltehetően fogunk találni külsős szakembert a probléma megoldására – ám csillagászati összegért: így már lehet, hogy nem is olyan olcsó az a termék… Mielőtt megállapodunk a kameraszerelést végző szakemberrel/vállalattal, győződjünk meg arról, hogy teljes körű, színvonalas szerviz szolgáltatást is nyújtanak – így lesz teljes a biztonság.

Az Alarmtechnika Zrt. minden felsorolt szempontnak eleget tesz! Keressen minket bizalommal, legyen szó riasztó- és kamera rendszerek beszereltetéséről, szervizelésről – szakembereink készséggel állnak rendelkezésükre!

FIGYELEM! A szöveg az Alarmtechnika Zrt. tulajdonát képezi. Másolása vagy a szövegből való idézet kiragadása engedélyköteles! Engedélykéréshez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Használja kalkulátorunkat és munkatársunk hamarosan felkeresi egy személyre szabott ajánlattal!