Miért fontos a biztonságtechnikára is gondolni, ha élünk az otthonfelújítási programmal?

Miért fontos a biztonságtechnikára is gondolni, ha élünk az otthonfelújítási programmal?

Tömeges lakásfelújításokra lehet számítani az elkövetkezendő időben az otthonfelújítási programnak köszönhetően. A 2020. októberében bejelentésre került rendelkezés sok gyerekes család számára ad lehetőséget otthonaik korszerűsítésére és szépítésére, a vissza nem térítendő támogatás segítségével. A rendelkezésről a Magyar Államkincstár honlapján lehet részletesebben tájékozódni. 

Habár nem kerültek fel a 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet listájára, de érdemes megfontolni a nem támogatott biztonságtechnikai eszközök beépítését vagy előkészítését is, egy nagyobb felújítás esetén. Nézzük mik a megfontolandó szempontok!

Esztétikai szempontok figyelembevétele

Egy ház építésénél, illetve egy nagyobb mértékű lakásfelújításnál érdemes előre tervezni. Lehetséges, hogy a munkálatok magas költségei mellett már nincsen lehetőségünk a biztonságtechnikai eszközök beépítésére, de, ha a kábelek már a felújítás/építkezés során behúzásra kerülnek, a riasztók, tűzjelzők és kamerák beszerelését a jövőben is  egyszerűen tudjuk majd pótolni.  Előregondolkodásunk jutalmaként, esztétikusan és logikusan kialakított berendezésekkel büszkélkedhetünk majd. 

Őrző szemek már a felújítás ideje alatt is

Egy felújítás alkalmával sokan megfordulhatnak ingatlanunk körül, ami fokozott veszélynek teszi ki otthonunkat, mind a felújítás alatt, mind a későbbiekben. Emellett sokan ilyenkor átmenetileg máshova költöznek, így az üresen hagyott otthonok még kívánatosabb célpontjai lehetnek a betörők számára. Ezért is fontos a védelemként és elrettentésként is szolgáló riasztó és kamera megléte.

Nyugtalaníthat bennünket az is, hogy nem tudunk személyesen a helyszínen lenni és felügyelni a munkafolyamatokat. Erre nyújthat megoldást az, ha már a felújítás előtt rendelkezünk kamerarendszerrel. A kamerák segítségével akár távolról is megfigyelhetők a munkálatok és a ház körüli mozgások.

Nagy felújítás – nagyobb értékű ingatlan

Nem elhanyagolható az sem, hogy a felújítással lakásunk/házunk nagyobb értékkel fog bírni, így kiemeltebb célpontjai lehetnek a kéretlen betolakodóknak a későbbiek során is. Ezért is érdemes megfontolnunk a kamera és riasztó beszereltetését.

Tanácsoljuk, hogy nagyobb beruházások esetén tervezzünk előre és fontoljuk meg a nem támogatott biztonságtechnikai eszközök beépítését is – ezeket ugyan jelenleg nem támogatja az otthonfelújítási program, de a spórolt összegből könnyebben telhet rá, biztonságban tudva ezáltal családunkat, értekeinket.

Pánikgombos csomagajánlatunk
pánikgomb riasztóval
Riasztó csomagajánlatunk
sim akciós csomag

 További tanácsokért és a megfelelő biztonságvédelmi berendezés kiválasztásáért forduljon szakértőinkhez bizalommal!

FIGYELEM! A szöveg az Alarmtechnika Zrt. tulajdonát képezi. Másolása vagy a szövegből való idézet kiragadása engedélyköteles! Engedélykéréshez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Használja kalkulátorunkat és munkatársunk hamarosan felkeresi egy személyre szabott ajánlattal!