10+1 ok, amiért érdemes távfelügyeleti szolgáltatást igénybe venni

10+1 ok, amiért érdemes távfelügyeleti szolgáltatást igénybe venni

Egy biztonságvédelmi rendszer beszerzése előtt számos tényezőt kell megvizsgálnunk. Kérdés lehet, hogy pontosan mi a célunk, milyen eszközökre van szükségünk, melyik céget bízzuk meg a riasztószereléssel, illetve, hogy szeretnénk-e távfelügyelethez is bekötni magunkat? Az alábbi listában azokat a szempontokat soroljuk fel, amik azt erősítik meg, hogy érdemes igénybe venni ezt a szolgáltatást.

0-24 elérhetőség

A távfelügyelet nem pihen. Amíg mi nem lehetünk egyfolytában figyelemmel lakásunk biztonságára – hiába van mobilos applikációnk, amely értesít minket a riasztásokról – addig a felügyelet folyamatos készültségben van. Ennek köszönhetően nyugodtan alhatunk, akár egy külföldi nyaralás alatt is, a szakembereink intézkednek, ha baj van.

Megbízható kezekben

Ha bejelez a riasztó, a távfelügyelet munkatársai azonnal tudják, hogy mit kell cselekedni, amíg egy laikus valószínűleg a pánik közepette nem biztos, hogy könnyen el tudná dönteni mi a teendő. A tudat, hogy lakásunk ellenőrzésre szakemberekre van bízva nagy terhet vesz le a vállunkról.

Gyors intézkedés

Egy másik nagy előnye a szolgáltatásnak az, hogy a távfelügyelet azonnal tud intézkedni helyettünk. Először természetesen mindig a megadott kontaktszemélyt hívják telefonon, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nem téves riasztás történt. Ennek menetét szigorú protokoll szabályozza. Mind a probléma azonosítása, majd a megfelelő szervezet kiküldése rutinszerűen és gyorsan működik szakembereink számára. Továbbá a közvetlen kapcsolatnak hála hatékonyabban tudják mozgósítani is az egyes szervezeteket, akik szükség esetén kivonulnak a helyszínre.

Műszaki hibák felismerése

A riasztásokon kívül fontos szempont, hogy a távfelügyelet a műszaki hibák jelzéseit is figyeli és azonnal elkezd dolgozni elhárításukon. A jelzések nem csak betörésekről szólhatnak, hanem jelezhetnek például meghibásodásokat vagy áramszünetet is. Ezek értelmezését pedig a legjobb döntés, ha egy szakemberre bízzuk.

A biztosításért kevesebbet fizethetünk

A lakásbiztosításért több biztosítónál kevesebbet kell fizetnünk, ha rendelkezünk biztonságtechnikai eszközökkel. Elképzelhető, hogy a biztosítás díja még alacsonyabb abban az esetben, ha távfelügyeleti szolgáltatást veszünk igénybe. Így a biztosítók kisebb valószínűségét látják annak, hogy lakásunkat betöréses lopás érheti.

A jó szomszédi viszony fenntartása

Szerintem mindannyian tapasztaltunk már olyat, amikor valakinek a riasztója képes több órán át szirénázni, őrületbe kergetve ezzel a körülötte lakókat (mondjuk arra most nem térünk ki, hogy ez a nem megfelelő riasztószerelésnek, illetve rossz beállításnak köszönhető, amit, ha profikra bízunk, akkor ez nem történik meg). A távfelügyelet hathatós intézkedésének köszönhetően –  ha téves riasztásról van szó –  leállíthatja a riasztást, így elkerülhetjük az esetleges kellemetlenségeket.

Magasabb rizikófaktor a betörők számára

Köztudott, hogy a betörők döntő többsége nem véletlenszerűen választja ki célpontjait. Először feltérképezik, hogy mely lakás rendelkezik biztonsági ajtóval, riasztóval, kamerákkal, illetve esetleg távfelügyeleti szolgáltatással. Ezeknek birtokában minimálisra csökken annak az esélye, hogy pont a mi ingatlanunkat szemelnék ki a nem kívánt betolakodók.

Bevethető saját személyzet

Ha mi távolról úgy döntünk, hogy kihívjuk a rendőrséget, majd kiderül, hogy téves riasztás történt, sajnos komoly összeget is elkérhetnek tőlünk a felesleges kimenetelért. A távfelügyelet viszont először személyzetét mozgósítja, akik csak indokolt esetben hívják ki a szükséges szolgálatot.

Nyugalom

Nem elhanyagolható szempont, hogy a fentiekben felsorolt szempontok nyugodtsággal tölthetnek el bennünket, és nem kell azon aggódnunk, hogy ingatlanunk veszélynek van kitéve, illetve attól sem kell félnünk, hogy adott helyzetben ránk hárul a döntés felelőssége. Jó tudni, hogy van egy hozzáértő csapat, akik éjjel-nappal, mint az őrangyal vigyáznak értékeinkre.

Remek ár-érték arány

Mindezeket pedig egy néhány ezer forintos havidíjért vehetjük igénybe, ami igazán nem nagy összeg, azt tekintve, hogy mennyi előnye van annak, ha élünk a távfelügyeleti szolgáltatással.

+ 1   Az ingatlan használatának figyelemmel kísérése

A távfelügyelet figyelemmel kísérheti azt is, hogy ki mikor kapcsolta be, illetve ki a riasztónkat.  Ezzel lehetőség van a lakás vagy iroda használatát figyelemmel kísérni. A távfelügyelet kérésre erről pontos adatokat tud részünkre szolgáltatni. Ehhez természetesen a megfelelő riasztórendszer megléte szükséges.

Pánikgombos csomagajánlatunk
pánikgomb riasztóval
Riasztó csomagajánlatunk
sim akciós csomag

 További tanácsokért és a megfelelő biztonságvédelmi berendezés kiválasztásáért forduljon szakértőinkhez bizalommal!

FIGYELEM! A szöveg az Alarmtechnika Zrt. tulajdonát képezi. Másolása vagy a szövegből való idézet kiragadása engedélyköteles! Engedélykéréshez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Használja kalkulátorunkat és munkatársunk hamarosan felkeresi egy személyre szabott ajánlattal!