7 ok, amiért érdemes IP kamerarendszert választania!

ip kamera

7 ok, amiért érdemes IP kamerarendszert választania!

Az első IP kamerarendszert a 90-es években dobták a piacra, azóta, mint a legtöbb digitális eszköz, már számos újításon ment keresztül. Nálunk is több márkából (Hikvision, Dahua, Uniview, Avigilon) és modellből (dómkamera, csőkamera, PTZ, stb.) lehet válogatni. 

Miért érdemes IP kamerarendszerbe fektetni, az analóg megoldás helyett?

Kiváló képalkotás

Amíg a régebbi analóg kamerák  általában maximum 720X480-as felbontásra voltak képesek, addig az IP rendszereknél már nincs elméleti maximum, így kiváló képalkotás jellemzi őket. A mai modellek között jellemző alapból  a minimum  full HD felbontás.

Fejlett analitikai tulajdonságok

Az IP kamerák többségének fejlett analitikai tulajdonságai is vannak. Képesek például objektumok detektálására, emberi alakzat és járművek automatikus megkülönböztetésére, vonalátlépés észlelésére – ami nagyon hasznos dolog egy területhatár megfigyelésben, arcok vagy rendszámtáblák felismerésére, illetve automatikusan tudják követni egy személy vagy tárgy mozgását. A fejlett funkciók segíthetnek abban is, hogy egy betörést sokkal hamarabb azonosítsanak, meggyorsítva így a sürgősségi személyzet reagálását.

Távolról is megfigyelhető

Bárhonnan, bármikor, real-time megfigyelhetőek a felvételek, így 0-24 lehetősége van ellenőrizni a háza vagy irodája körüli mozgásokat, ezzel is nyugodtságot adva, ha Önnek esetleg távol kell tartózkodnia rövidebb-hosszabb időre. Mindehhez csak egy internethez csatlakozó számítógépre vagy mobilkészülékre van szüksége. A riasztó jelzése esetén pillanatok alatt Ön is megbizonyosodhat arról, hogy vannak-e gyanús mozgások vagy jelek, amikből betörésre lehet következtetni.

A felhő mindenek felett

Nincs többé betelt memória, mivel a felvétele akár automatikusan a felhőbe menthetők és onnan visszanézhetők.

WiFi csatlakozás

Vége a rengeteg kábelnek: az IP kamerarendszer már WiFi-n keresztül is tud csatlakozni a számítógép-hálózatra.

Kétirányú kommunikáció

A kétirányú audio segítségével nem csak hallani tudjuk, hogy mi történik a megfigyelt területen belül, hanem akár kommunikálhatunk is a személlyel.

Költséghatékonyság

Az IP kamerarendszerek költséghatékonyabbak olyan szempontból, hogy sokkal egyszerűbb és gyorsabb a telepítésük, valamint kevesebb energiát használnak működésük során. Ezen kívül nem elhanyagolható az a szempont sem, hogy nincs többé fölösleges helyszínre vonulás: a távolról történő megfigyelésnek köszönhetően egyből fel tudjuk mérni, hogy szükséges-e a riasztani a rendőrséget.

Összességében, ha a kezdetekben az IP kamerarendszerek nagyobb kiadást is jelentenek az analóg megoldásokhoz képest, hosszú távon csak nyerhetünk ezzel a befektetéssel. Olyan szintlépést fog ez jelenteni mindennapjainkban, mint amikor először fogtunk okostelefont a kezünkbe egy Nokia 3310-es után.

Tekintse meg honlapunkon az épp aktuális kínálatot, és válogasson kedvére a piacvezető márkáink között. Büszkék vagyunk rá, hogy cégcsoportunk egyik tagja, 2021. február óta a világ legnagyobb kameragyártójának, a Hikvision-nek is a disztribútorai lettünk.

Pánikgombos csomagajánlatunk
pánikgomb riasztóval
Riasztó csomagajánlatunk
sim akciós csomag

 További tanácsokért és a megfelelő biztonságvédelmi berendezés kiválasztásáért forduljon szakértőinkhez bizalommal!

FIGYELEM! A szöveg az Alarmtechnika Zrt. tulajdonát képezi. Másolása vagy a szövegből való idézet kiragadása engedélyköteles! Engedélykéréshez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Használja kalkulátorunkat és munkatársunk hamarosan felkeresi egy személyre szabott ajánlattal!