Miért válasszunk vezeték nélküli riasztót?

vezeték nélküli

Miért válasszunk vezeték nélküli riasztót?

A riasztórendszereket a működési módjuk szerint három fajtáját különböztetjük meg: vezetékes, vezeték nélküli és hibrid. A vezetékes rendszerek jól jönnek, ha a szenzorok helyes működéséhez mindenképpen külső áramforrásra van szükség, viszont telepítésük drágább lehet. A vezeték nélküli riasztók – közismertebb nevén a „rádiós” riasztók – minimális vezeték felhasználásával üzemelnek, az érzékelők saját áramellátásról – általában elemről – működnek és a kapcsolatot a központi egységgel rádióhullámok segítségével tartják. A hibrid riasztók a vezetékes és vezeték nélküli rendszerek keverékei.

A vezetékes és hibrid rendszerek mellett a vezeték nélküli riasztók már egy ideje elérhetőek a piacon, kínálatunkban jelenleg a DSC NEO és a Hikvision AX modelljei találhatók meg. 

De miért döntsünk inkább a vezeték nélküli riasztók mellett? Lássuk, hogy mik azok a szempontok, amik mellette szólnak!

Biztonságosabbak lehetnek

Mivel nincs vezeték, ezért nincs mit elvágnia a betörőknek. Tűz vagy áramkimaradás esetén is megbízhatóbb szolgálatot tehetnek a vezeték nélküli rendszerek, mivel nincs szükségük külső áramforrásra: többnyire sima alkáli elemmel vagy valamilyen akkumulátor (nikkel-kadmium, litium-ion sb.) segítségével működnek.

Rugalmasan alakítható rendszerek

A vezetékes rendszerek bővítése esetén mire van szükségünk? Vezetékekre. Ha megváltozik a helyiségek elrendezése ismét mire van szükségünk? Újabb vezetékekre. Ha integrálni szeretnénk az okos otthon funkcióit? Igen, ismét a vezetékekhez kell nyúlnunk. A vezeték nélküli rendszerek sokkal rugalmasabban tudnak alkalmazkodni a környezeti változásokhoz.

Gyakori költözés esetén is jobban járunk a vezeték nélküli rendszerekkel, mivel azokat lényegesen egyszerűbben át tudjuk telepíteni új otthonunkba/irodánkba.

Hibrid megoldások

A meglévő vezetékes rendszereinket akár vezeték nélküli eszközökkel is kiegészíthetjük. A hibrid rendszernek hála kombinálni tudjuk a költséghatékonyságot és az esztétikai szempontokat. Kiválaszthatunk egy kedvező árú vezetékes központot, majd azt kiegészíthetjük egyéb rádiós eszközökkel, anélkül, hogy szétszednénk a lakást. A hibrid kialakításra kiválóak a DSC NEO modelljei.

Okos otthon, okos riasztó

Manapság már nem csak a telefonjaink lehetnek okosak. Egyre nagyobb igény van már arra is, hogy a biztonságtechnikai berendezések is intelligensen működjenek. A okos riasztók nagy előnye, hogy távolról – mobiltelefonról –  is lehet őket irányítani: bekapcsolni, ha esetleg elfelejtettük, kikapcsolni, ha egy hosszabb áramszünet vagy meghibásodás miatt nem szeretnénk, hogy a szomszédaink agyára menjünk a szirénázással, illetve megnyugtatásként szolgálhat, ha egy gombnyomással ellenőrizni tudjuk állapotukat. 

A riasztórendszer működtetésén túl lehetőség van kisebb kiegészítéssel ezen a kezelő felületen keresztül egyéb rendszerek üzemeltetésére is. (pl. öntözőrendszer, klíma, motoros árnyékolók stb.)

Már elérhetők olyan felhő alapú applikációk, mint például a ConnectAlarm. Segítségével a mobilunkról ellenőrizhetjük a DSC NEO riasztóival felszerelt iroda/lakás biztonságát. A ConnectAlarm mobilalkalmazást egyszerűen le tudjuk tölteni a GooglePlay vagy az AppStore áruházakból.

Gyakran költséghatékonyabb 

Habár a vezetékes riasztók árban kedvezőbbek lehetnek, a rádiós rendszerek beszerelése jóval rövidebb időt vesz igénybe, így kevesebb munkadíjat kell fizetnünk a telepítőknek.

Gyakran felmerülő kifogás a vezeték nélküli riasztókkal kapcsolatban, az érzékelők működését biztosító elemek sűrű csereigénye, ami jelentős költség lehet.  Nos, az utóbbi évek fejlesztései nyomán a most piacon lévő DSC és Hikvision gyártmányok már akár 6-8 éves elemélettartamra is képesek, így a jelentkező költség töredéke az évekkel ezelőtti típusokénak.

Viszlát szétkábelezett falak!

A vezeték nélküli riasztók mellett szól még az is, hogy nem kell kábelcsatornázni és televésni az irodánkat/lakásunkat. A riasztók egyszerűen és gyorsan felszerelhetők. Így a végeredmény egy letisztultabb és esztétikusabb kialakítás.

Akárhogy is dönt, nálunk biztos, hogy a legjobb kezekben van. Segítünk kiválasztani az Ön otthonához/irodájához és életstílusához leginkább passzoló megoldást, legyen az akár vezetékes, akár vezeték nélküli vagy hibrid rendszer.

vezeték nélküli
PACK-WP8010-T DSC VEZETÉK NÉLKÜLI RIASZTÓKÖZPONT SZETT. 30 ZÓNA. 3 PARTÍCIÓ

 További tanácsokért és a megfelelő biztonságvédelmi berendezés kiválasztásáért forduljon szakértőinkhez bizalommal!

FIGYELEM! A szöveg az Alarmtechnika Zrt. tulajdonát képezi. Másolása vagy a szövegből való idézet kiragadása engedélyköteles! Engedélykéréshez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Használja kalkulátorunkat és munkatársunk hamarosan felkeresi egy személyre szabott ajánlattal!