Védtelen otthonok a koronavírus után – ezekre figyelj!

koronavírus után

Védtelen otthonok a koronavírus után – ezekre figyelj!

Beköszöntött a nyár, úgy tűnik, hogy lassacskán az élet is visszatér a régi kerékvágásba a világjárvány csillapodásával. Ezzel együtt a házak, lakások is egyre hosszabb időre maradnak ismét üresen, őrizetlenül. Íme, néhány lépés, amivel otthonodat biztonságban tudhatod a hosszabb-rövidebb távolmaradások idején is!

Vissza a munkahelyre!

Számos munkahelyen részben vagy szinte már teljesen visszaálltak a dolgozók az irodai munkára. Ennek következtében otthonaink ismét hosszú órákra üresen maradhatnak. Mivel az utóbbi hónapokban ez sok esetben nem így volt, hajlamosabbak lehetünk elhanyagolni néhány alapvető óvintézkedést.

Az első és legfontosabb, hogy mindig ügyeljünk a nyílászárók gondos becsukására. Amennyiben riasztó rendszer is be van szerelve, mindenképp élesítsük azt elmenetelkor – hiszen most már nem csak a boltba ugrunk le pár percre… Ha távfelügyeleti szolgáltatásunk van, érdemes lehet feléjük jelezni, hogy otthonunkat ismét gyakrabban hagyjuk majd el.

Nagyfokú biztonságérzetet nyújthat, ha otthonunk védelmét – a riasztó rendszer mellett – kamerás megfigyeléssel is kiegészítjük. Így wifi kapcsolaton keresztül, a nap minden percében megfigyelhetjük otthonunkat, akár okostelefonon keresztül is!

Sokadlagos szempontnak tűnhet, ám mégis kulcsfontosságú, hogy home office-ról való visszatérésünket ne tegyük közzé feltétlenül pl. közösségi média felületeinken, illetve ne osszuk meg ezt az információt ismeretlenekkel. A hosszú hónapokon át tartó otthon tartózkodásból profitálhatunk: továbbra is maradjon bizonytalan az, hogy otthonlétünkre mikor (nem) lehet számítani!

Kitört a nyári szünet!

A koronavírus után szinte azonnal elkezdődött a nyári szünet az iskolákban. Gyakori, hogy tizenéves kamaszok már akár teljes napokat töltenek el felügyelet nélkül otthonaikban.

Ha szülőként maximális biztonságban szeretnéd tudni őket, érdemes elgondolkodni az olyan biztonságtechnikai megoldásokon, mint riasztó- és kamera rendszer beépítése, valamint kiemelten hasznos lehet a pánikgomb funkció is.

Fontos, hogy hívd fel gyermeked figyelmét is arra, hogy az otthon, egyedül töltött időről semmiképp ne osszon meg publikusan információt az online térben! Ehelyett remek ötlet lehet, ha valamelyik társával közösen töltik el a napot valamelyikőjük otthonában.

Ezeken felül – ha még nem tetted –, mindenképp szerezz be szén-monoxid és hő/füst érzékelőket a lakásba, a háztartási balesetek elkerülése miatt – az egész család érdekében.

Pánikgombos csomagajánlatunk
pánikgomb riasztóval
Riasztó csomagajánlatunk
sim akciós csomag

Szerencsére a nyár elhozta számunkra újra annak lehetőségét, hogy most már bátrabban és sűrűbben hagyhatjuk el otthonainkat – ám értékeinkre, szeretteinkre fokozottan figyeljünk. A megfelelő biztonságtechnikai eszközök kiválasztásához keress minket bizalommal!

FIGYELEM! A szöveg az Alarmtechnika Zrt. tulajdonát képezi. Másolása vagy a szövegből való idézet kiragadása engedélyköteles! Engedélykéréshez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Használja kalkulátorunkat és munkatársunk hamarosan felkeresi egy személyre szabott ajánlattal!