Lakásfelújítás, házépítés? Ezekre is figyelj!

lakásfelújítás

Lakásfelújítás, házépítés? Ezekre is figyelj!

Ha lakásfelújítás vagy házépítés szerepel a terveid között, érdemes elgondolkodni azon is, hogy újragondold, vagy akár a nulláról megtervezd otthonod biztonságossá tételét. Íme, néhány eszköz, amelyek újítását, beszereltetését érdemes átgondolnod!

Kerítés kiválasztása

Családi ház esetén a kerítés lehet az első védelmi elem, ha betörőkről van szó. Kiválasztásakor törekedjünk arra, hogy felülete minél egyszerűbb legyen, ne tartalmazzon mászható részeket. Ha díszes, kovácsoltvas kerítést álmodtál meg magadnak, teteje mindenképp legyen hegyes, átmászást semmiképp nem támogató típus.

Biztonsági bejárati ajtó

Jelentősen megnehezíti a betörők dolgát, ha valóban hatékony, minél több ponton záródó bejárati ajtót választasz. A lakásfelújítás/házépítés időszaka azért is megfelelő, mert így a választott ajtó beszerelésének technikai elvásárainak könnyebben eleget tehetsz, mintha egy meglévő ajtót kéne kivenni a helyéről, esetleg a tokkal együtt…

Riasztó és kamera berendezés

Akár építkezés, akár felújítás előtt állsz, érdemes a riasztó szerelést erre az időszakra tenned, hiszen így több lehetőséged van eldönteni, pontosan hova is szeretnél például érzékelőket, hol legyen elhelyezve a riasztódoboz, hogyan lenne a legideálisabb megoldani az esetleges vezetékezést.

Kamera rendszer szereltetése esetén is ez a helyzet – legyen szó a már meglévő riasztó kiegészítéséről vagy teljesen új rendszer kiépítéséről. Fontos, hogy a megfelelő kamera típus kiválasztásához mindenképp kérd ki szakember segítségét, aki helyszíni szemle alapján segít majd megtalálni a számodra legideálisabb megoldást!

Szénmonoxid érzékelő felszereltetése

Létjogosultsága nem kérdés, a dilemma inkább az, hogy pontosan milyen készüléket válasszunk. Mivel 10-ből 9 készülék nem mondható hivatalosan biztonságosnak, választáskor ellenőrizzük, hogy a kiszemelt eszköz megtalálható legyen a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Piacfelügyeleti Főosztályának listáján a megfelelő termékek között. Hasznos azzal is kalkulálni, hogy a szénmonoxid érzékelőt akár riasztó készülékkel is össze lehet kötni, amely jelzés esetén azonnal üzenetet küld a távfelügyeletnek.

Hő- és/vagy füstérzékelő

E készülékek kiválasztásánál is fontos, hogy hitelesített terméket válasszunk. A szénmonoxid érzékelőhöz hasonlóan szintén összeköthetők riasztórendszerünkkel, így mivel a jelzés azonnal befut a távfelügyelethez, a tűz terjedése a lehető leghamarabb megelőzhető, ha Ön éppen nem tartózkodik otthonában.

Pánikgombos csomagajánlatunk
pánikgomb riasztóval
Riasztó csomagajánlatunk
sim akciós csomag

Felújítás vagy építkezés esetén érdemes az otthonod biztonsági szükségleteit is körbejárnod, hiszen ebben a fázisban még sokkal több választási lehetőséged van, mint a már elkészült lakás esetében! Keress minket bizalommal, találjuk meg együtt a számodra ideális riasztó rendszert, kamera berendezést, szénmonoxid- és füstjelző érzékelőt!

FIGYELEM! A szöveg az Alarmtechnika Zrt. tulajdonát képezi. Másolása vagy a szövegből való idézet kiragadása engedélyköteles! Engedélykéréshez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Használja kalkulátorunkat és munkatársunk hamarosan felkeresi egy személyre szabott ajánlattal!