Szempontok biztonsági rendszer kiválasztásához

választás

Szempontok biztonsági rendszer kiválasztásához

A megfelelő biztonsági rendszer kiválasztása nem könnyű feladat. A részletes, mindenre kiterjedő tájékoztatást nem is lehet néhány mondatba összefoglalni, ehhez feltétlenül szükséges a szakértővel történő konzultáció, melyet cégünknél is könnyű szerrel elérhet. Néhány szempontot adunk most, ezek megkönnyíthetik, hogy merre is érdemes elindulni.

Vezetékes biztonsági rendszer

Előnyök: A rendszer minden egysége vezetékes összeköttetésben kommunikál, így nem merül fel annak a veszélye, hogy lemerül egy elem vagy valamelyik akkumulátor. Gyakran felmerülő dilemma, hogy mi történik, ha a kábeleket sérülés éri? A jó hír az, hogy ha a biztonsági kábel sérül vagy megrongálódik, a rendszer abban az esetben se válik hatástalanná, hanem riasztással jelez és a probléma forrása azonnal beazonosíthatóvá válik.

Hátrányok: A kábelek sajnos semmiképp nem tehetők teljesen láthatatlanná, így akit zavar ezek látványa a lakásban, annak ez egy kifejezetten rossz hír, ami akár a biztonsági rendszer kiválasztását is befolyásolhatja.

Vezeték nélküli biztonsági rendszer

Előnyök: Ha valakit zavar a vezetékes biztonsági rendszer kábeleinek kinézete, annál biztos, hogy a vezeték nélküli biztonsági rendszer lesz a befutó. A kábelmentesség nem csak az esztétikum miatt fontos, ám például a többszintes otthonok riasztórendszerrel történő felszerelése is sokkal egyszerűbb így. Továbbá nem elhanyagolható szempont, hogy ez a rendszer lehetőséget nyújt arra is, hogy távirányítón vagy akár internetes kapcsolaton, pl. mobil applikáción keresztül kezelhessük.

Hátrányok: Az elemek és akkumulátorok cseréjére folyamatosan figyelni kell, ez járhat némi kellemetlenséggel.

„Csináld magad” szerelés

Előnyök: Nagyon sok olyan biztonságtechikai eszköz létezik, melyeket házilag is össze lehet szerelni, minimális műszaki ismeretekkel és rendkívül költséghatékonyan. Népszerűek például a térfigyelő kamera rendszerek, amik beüzemeléséhez alapfokú műszaki ismeretek szükségesek csupán.

Hátrányok: Nagyon fontos, hogy ezekhez a rendszerekhez nem kapcsolható távfelügyeleti szolgáltatás: így még az is lehet, hogy saját szemünkkel nézhetjük végig, ahogy egy betörő bejut a lakásunkba, ám a távfelügyeletnél biztosan lassabban tudjuk csak értesíteni a rendőrséget.  Továbbá problémát okozhatnak a meghibásodások és ezek javításai, illetve garanciális problémák is gyakran adódnak. Összességében mi azt javasoljuk, hogy a „csináld magad” szerelés maradjon meg az olyan területeken, ahol nem a biztonság a tét!

Távol-keleti biztonságtechnikai eszközök

Előnyök: Habár sokan azt gondolják, hogy az ázsiai, többnyire kínai műszaki cikkek teljesen használhatatlanok, gyenge minőségűek, azt kell, hogy mondjuk, ez a feltételezés már nem feltétlenül igaz. Sok esetben profi műszaki fejlesztés eredményei a különféle távol-keleti biztonságtechnikai eszközök, pl. a kamera rendszerek.

Hátrányok: Ahol ezek a termékek elbukhatnak, azok általában a részletek: sok esetben annyira nagy a verseny a távol-keleti vállalatok között, hogy a gyors fejlesztés és gyártás során nem jut idő az apróbb, elsőre jelentéktelennek tűnő funkciók megfelelő kidolgozására. Ez a mindennapi használatban abszolút hátránnyá válhat egy nagy múltú márka átgondoltan megtervezett termékeivel szemben.

Védje meg szeretteit pánikgombos riasztóval!
pánikgomb riasztóval
Ezt látta már?
ALARMTECHNIKA AKCIÓS DSC CSOMAG
akciós csomag

Legyen szó vezetékes vagy vezeték nélküli biztonsági rendszerről, az Alarmtechnika Zrt. szakértői segítségével Ön is megtalálja majd az otthonához és életmódjához leginkább passzoló biztonságtechnikai berendezést!

FIGYELEM! A szöveg az Alarmtechnika Zrt. tulajdonát képezi. Másolása vagy a szövegből való idézet kiragadása engedélyköteles! Engedélykéréshez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Használja kalkulátorunkat és munkatársunk hamarosan felkeresi egy személyre szabott ajánlattal!