Sajnos erről is szól a Karácsony…

Sajnos erről is szól a Karácsony…

Itt a december, az egyre díszesebb – fényesebb épületek és otthonok pedig már jelzik, hogy hamarosan itt a karácsony. Meghittség, szeretet, ajándékozás – ezek talán az első szavak, amik eszünkbe jutnak erről az ünnepről. Ám sajnos nem mehetünk el szó nélkül a lehangoló tény mellett sem, miszerint sajnos a betörések száma nő a szeretet ünnepe környékén.

Ezért szeretik a betörők a karácsonyt

Egy 2014-es, hazai bűnügyi kutatásban többek között azt is megvizsgálták, hogy mi alapján (nem) választanak bizonyos otthonokat a betörők. A rossz hír az, hogy karácsonykor sokunk otthona szinte az összes szempontnak tökéletesen megfelel – így nem csoda, hogy a betörések száma nő az év utolsó napjaiban, veszélybe sodorva mindannyiunk biztonságérzetét. Na de mik is ezek az említett szempontok?

A legfontosabb tényező a betörők számára, hogy vajon lesz-e szemtanú vagy sem. Éppen ezért persze egy ritkábban lakott, családi házas övezet inkább válhat célponttá, mint egy zsúfolt lakótelepi lakás, ám pont a karácsonyi időszakban könnyen előfordulhat, hogy egy soklakásos épület több szomszédos lakása is éppen üresen áll a vendégségbe járkálások miatt. Egy profi bűnelkövető pedig simán kiszúrja a megfelelő idősávot…

Toplistás szempont, hogy mennyire egyszerű a bejutás az adott otthonba. Ez sajnos szintén egy problémás pontja lehet az ünnepeknek: a nagy jövés-menés-rohanás közben ugyanis hajlamosak vagyunk például nem bezárni kulccsal a bejárati ajtót, nyitva hagyni a kaput, redőnyöket nem húzzuk le stb. Így abban az esetben, ha éppen a szemtanúk felbukkanása is esélytelen, a betörők könnyű szerrel bejutnak otthonunkba – ajtón vagy akár az ablakon keresztül.

Lényeges kérdés, hogy az adott ingatlanban milyen értékű tárgyakat találnak majd. Erre a kérdésre alapvetően rávághatjuk, hogy ez csak a gazdagok problémája lehet, ám éppen karácsonykor egy egyszerűbb otthon is megtelhet „kincsekkel”: új elektronikai készülékek, drága ékszerek, nagy értékű vásárlási utalványok… – és feltehetően minden a nappaliban, a fa körül hever!

A legtöbb, amit karácsonykor adhatunk – és kaphatunk

…az nem lehet más, mint a biztonságérzet. A karácsony csak akkor válhat valódi, felejthetetlen ünneppé, ha közben biztosan tudjuk: mi magunk, a szeretteink és legfontosabb értékeink teljes körű biztonságban vannak.

Éppen ezért mi azt javasoljuk, vágj bele úgy az ünnepi időszakba, hogy az órákra vagy akár több napra is otthon hagyott értékeidet 100%-os védelemben tudd. Ennek a leghatékonyabb módja a távfelügyeleti szolgáltatással egybekötött riasztó rendszer, illetve a még magasabb fokú biztonságérzetet nyújtó, szakember tanácsai alapján felszerelt kamera. Vágj bele még ma, keress minket bátran, szakértő munkatársaink készséggel válaszolnak minden felmerülő kérdésedre.

Írj nekünk!

Kérj árajánlatot még ma!

Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom az abban foglaltakat.

Ajándékozz biztonságot karácsonyra!
dsc akció

És ha már azt mondtuk, hogy a biztonságérzet a legtöbb, amit adni lehet, miért is ne lepnéd meg vele rokonaid, szeretteid? Tudd őket is biztonságban a nap minden percében, ajándékozz biztonságot karácsonyra!

FIGYELEM! A szöveg az Alarmtechnika Zrt. tulajdonát képezi. Másolása vagy a szövegből való idézet kiragadása engedélyköteles! Engedélykéréshez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Használja kalkulátorunkat és munkatársunk hamarosan felkeresi egy személyre szabott ajánlattal!