Biztonságos otthon – Használd ezt a 7 módszert betörés ellen

Biztonságos otthon – Használd ezt a 7 módszert betörés ellen

Mióta világ a világ, értékeink védelme központi kérdés. A technológia fejlődésével természetesen a betörők eszköztára is egyre sokszínűbb lett, ezért egyetlen védelmi módszer már nem elég a biztonsághoz. Ám ha ezeket a lépéseket megteszi, otthona védelmét jelentősen erősítheti!

Mutasd a kapud, ajtód, ablakod – megmondom ki vagy!

A kerítés az első védelmi elem, így fontos a szerepe. Semmiképp ne tartalmazzon olyan elemeket, amelyek könnyítik a fel- majd átmászást. Természetesen nem kell ragaszkodni a teljesen lezárt, erődítmény-jellegű elkerítéshez, ám egy jó minőségű, például kovácsoltvas kerítésen, amelynek teteje is kellőképpen hegyes, kellőképp megnehezítheti a betörést.

A bejárati ajtó szintén sarkalatos pont: mindenképp válasszunk több ponton záródó, minőségi darabot, amelynek elengedhetetlen része a megfelelő zárbetét is – enélkül sajnos nem túl hatékony a biztonságos, jó minőségű bejárati ajtó sem.

Betörés kapcsán hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy nem csupán a kapu vagy a bejárati ajtó biztonságossá tétele lényeges, ám például az ablakok bebiztosítása is: ehhez kiváló választás a biztonsági ablakfólia. Ha van redőnyünk, az általánosságban jó döntés – biztonsági szempontból is –, ám jó, ha tudjuk: ebből is létezik kifejezetten biztonsági redőny, ami a védelem és minőség szempontjából jóval hatékonyabb mint hagyományos társai.

Javasoljuk, hogy csakis szakboltban, szaktanácsadás során válassza ki a fentebb felsorolt termékeket, hiszen nem minden megoldás passzol mindenféle otthonhoz!

Új kezdet – új biztonság!

Amennyiben új lakást vásároltunk, még abban az esetben is érdemes teljes zárcserét végeztetni, ha felújítás nem történt. Ha pedig leendő otthonunkat tucatnyi idegen szakember lepte el napokon, heteken keresztül, akiknek akár kulcsot is adtunk, a teljes cserét szinte kötelezővé tennénk! – A miérteket nem is szükséges magyarázni…

Névtábla – sokat elárul a lakóról!

Apróságnak tűnhet, de hatékony elrettentés betörés ellen, ha a csengőnk mellett szereplő névtáblán abban az esetben is több személy (vezeték)neve fel van tüntetve, ha a lakásban csak egy személy él. Ehhez kapcsolódik az a tanácsunk is, hogy ha egy idegen becsenget hozzánk, mindig keltsük azt az érzetet, hogy nem vagyunk egyedül otthonunkban!

Elektronikus tv vezérlő és társai

Nem rossz ötlet, ha távollétünk ideje alatt az otthonunkban található televízió készüléket időnként bekapcsoljuk – ez egyszerűen megtehető elektronikus tv vezérlővel! Hasonló eszköz például az ún. elektronikus házőrző, ami egy kutyaugatást imitáló eszköz. Azt persze hangsúlyozzuk, hogy ezek a készülékek önmagukban sajnos nem nyújtanak teljes biztonságot a betörés ellen, ám remek kiegészítései lehetnek az otthon védelmének.

Legyen otthonunk értéktelen!

…mármint értékek nélküli! Ügyeljünk arra, hogy lakásunkban ne tároljunk nagy mennyiségű készpénzt, drága ékszereket. Az otthon hagyott értékeket mindig igyekezzünk nem szem előtt hagyni – az ablakból, ajtóból ne legyen egyértelmű jelenlétük.

Vonjuk be a szomszédokat!

Akár házban, akár lakásban él, szövetkezzen a szomszédjaival! Kérjék meg egymást, hogy távollét során figyeljék a másik otthonát, esetleg időnként sétáljanak el felé, autóval parkoljanak elé – tehát tegyenek úgy, mintha a ház vagy lakás nem állna teljesen üresen, elhagyatva!

Pont az i-re

Ha a biztonság ügyében minőségi szintet szeretne ugrani, nem kérdés, hogy ezt riasztó– és kamerarendszer beszereltetésével lépheti meg! Alapvető azonban, hogy kizárólag szaktanácsadást követően válasszuk ki a számunkra ideális biztonságtechnikai rendszert, ugyanis a minőség és a személyre szabott megoldások ezen a téren kiemelten fontosak! Milyen típusú riasztóra van szükség? Hány beltéri egység lenne az ideális és azokat hova kell elhelyezni? Kell-e az Ön otthonába kamera, és ha igen, milyen típus? Mi is az a távfelügyelet és Önnek szüksége van-e rá? – Csupán néhány kérdés, amelyeket mind körül kell járni a jó döntéshez.

Nem meglepő módon ezen a területen is léteznek instant és ötletesnek tűnő megoldások: kamu riasztó és kamera is rendelhető, vásárolható rengeteg üzletben, ám jó, ha tudja: már egy kezdő betörő is könnyű szerrel kiszúrja őket, így a minőség és biztonság is erősen kérdőjelesek az esetükben…

Írjon nekünk!

Kérjen árajánlatot még ma!

Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom az abban foglaltakat.

Ajándékozzon biztonságot karácsonyra!
dsc akció

ALARMTECHNIKA AKCIÓS DSC CSOMAG

Ha cégünket választja, garantáljuk, hogy a hatékony szaktanácsadást követően prémium minőségű készülékekkel vértezheti fel otthonát – a legprofibb betörés ellen is!

FIGYELEM! A szöveg az Alarmtechnika Zrt. tulajdonát képezi. Másolása vagy a szövegből való idézet kiragadása engedélyköteles! Engedélykéréshez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Használja kalkulátorunkat és munkatársunk hamarosan felkeresi egy személyre szabott ajánlattal!