5 hasznos elektronikai eszköz időskorban

5 hasznos elektronikai eszköz időskorban

A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy a kor előrehaladtával mindenkinek szüksége van a fokozott figyelemre, olykor akár 0-24 órás felügyeletre is. Az időskor természetes velejárója, hogy fizikai épségünk törékenyebb, védtelenebbek vagyunk akár egy ártatlannak tűnő megbotlással szemben is. Most bemutatunk 5 olyan modern technológiai eszközt, amik jelentős mértékben növelhetik időskorban a biztonságérzetet.

  1. Nagyi-phone, hatalmas gombokkal

Az okostelefonok dinamikusan fejlődő világa iránt az idősebb generáció tagjai is élénken érdeklődhetnek, és sokan vannak, akik rutinos felhasználók is. Ám ez nem általános, hiszen rengetegen vannak, akiknek egy érintőképernyős készülék inkább stressz-forrás, mint segítség. Éppen nekik tökéletesek az ún. „nagyitelefonok”, melyeken nagyméretű, jól látható gombok találhatók és egyetlen funkciójuk a hívások indítása és fogadása. Időskorban a biztonságérzet egyik legfontosabb összetevője lehet, ha tudjuk, bármikor könnyen segítséget kérhetünk.

  1. Fitnesz-eszközök – nyugi, azért futóversenyre nem muszáj menni…

Időskorban még inkább felértékelődnek testünk jelzései, hiszen ezek előre jelezhetnek komolyabb betegségeket is. Az ún. okosórák vagy fitneszórák ma már könnyen elérhetők és a komolyabb eszközök folyamatosan monitorozzák a vérnyomást, pulzust, vagy az alvás mintázatát. Használatuk egyszerű, a belőlük nyert adatok segíthetnek, hogy a biztonságérzet erősödjön.

  1. Helymeghatározó – ne hagyd eltévedni!

Az időskori demencia és az Alzheimer-kór súyosan megkeserítheti a beteg és hozzátartozói életét. Aki időskorban ezekkel küzd, szinte állandó felügyeletre szorul – ám erre nem minden élethelyzetben van lehetőség. Ilyenkor remek választás egy hordható GPS eszköz, ami segít hazatalálni, eligazodni. Ám már olyan komplex kütyü is létezik, amelyben be lehet állítani biztonsági zónát: ennek átlépésekor az eszköz automatikusan jelez a megadott gondviselőnek.

  1. Esés-érzékelő – akár páninkgombbal

Egyfajta automatikus pánikgomb, hiszen a beépített érzékelő segítségével, esés esetén, az eszköz azonnal jelez az illetékeseknek. Gyakori, hogy eleve pánikgombbal kombinálják ezt az eszközt

  1. Pánikgomb – sokoldalú védelem

A pánikgomb lehet a riasztó készülék egyik gombja, de különálló eszközként is használatos, pl. nyakba akasztva is viselhető, ezzel is növelve tulajdonosa biztonságérzetét. Ez az eszköz nem csupán betegségek, esetleges rosszullétek vagy esések miatt használható, de akkor is hasznunkra válik, ha esetleg betörőt észlelünk otthonunkban és a jelzést azonnal le szeretnénk adni a távfelügyelet felé. Ha Ön gondolkodik ebben a megoldásban, a javaslatunk az, hogy szereltessen riasztót pánikgombbal, és a rendszert kösse be távfelügyeletre. Ezzel a kombinációval biztos lehet abban, hogy az óvni kívánt személy és az ő otthona is védelem alatt áll majd.

Írjon nekünk!

Kérjen árajánlatot még ma!

Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom az abban foglaltakat.

Védje meg szeretteit pánikgombos riasztóval!
pánikgomb riasztóval

Az időskor gyakran fokozott jelenlétet igényelne a hozzátartozóktól, ám ezt szinte képtelenség megadni állandó jelleggel. Egy riasztó pánikgombbal azonban megadhatja a maximális biztonságérzetet. Ne késlekedjen, hiszen a biztonság nem várhat – hívja kollégánkat a teljes körű tájékoztatásért!

FIGYELEM! A szöveg az Alarmtechnika Zrt. tulajdonát képezi. Másolása vagy a szövegből való idézet kiragadása engedélyköteles! Engedélykéréshez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Használja kalkulátorunkat és munkatársunk hamarosan felkeresi egy személyre szabott ajánlattal!