5 nélkülözhetetlen kiegészítő riasztórendszerekhez

5 nélkülözhetetlen kiegészítő riasztórendszerekhez

A riasztók nyújtják a leghatékonyabb védelmet betörők ellen. A riasztóipar rohamosan fejlődik, így évről évre egyre hasznosabb plusz kiegészítőkkel bővül az elérhető szolgáltatások listája. Az, hogy betörés esetén hatalmas hangerővel üvölt a sziréna, még nem minden – egy új generációs riasztórendszer ma már ennél sokkal többet is tudhat!

Távfelügyelet

A riasztó önmagában még nem nyújt teljes biztonságot. Ám a távfelügyeletre is bekötött rendszerek nagyban növelik a betörők elleni hatékony védekezést, hiszen amint a riasztó leadja a vészjelet, a távfelügyelet munkatársai perceken belül a helyszínre irányítják a rendőrséget. Így az is lehetséges, hogy a betörő még a bűntett helyszínén letartóztatásba kerül!

Pánikgomb

A riasztórendszerbe épített vagy a vezeték nélküli, akár nyakba akasztható pánikgomb remek megoldás lehet minden otthonban, és ami a legfontosabb: nem csak a betörés esetén! Segítségével minden pillanatban biztonságban tudhatja szeretteit, ugyanis a pánikgomb megnyomásával a riasztó rendszer azonnal jelez az illetékes szerv vagy személy felé – legyen szó a távfelügyeletről, az ápolóról vagy az orvosról.

Szén-monoxid érzékelő

Egy új generációs riasztórendszer esetében lehetőség van arra, hogy szén-monoxid érzékelővel is összeköttessük. A hagyományos szén-monoxid érzékelővel szemben – ami csupán hangos sípolással jelzi a bajt – a riasztóba épített verzió egyenesen a távfelügyelet felé küldi az üzenetet, akik azonnal intézkednek és küldik az illetékeseket a helyszínre.

Hő- és/vagy füstérzékelő

Remek megoldás, ha a hő/füstérzékelőt a riasztó rendszerhez kötjük. Ekkor az érzékelő már a tűz keletkezésének legelején jelez a távfelügyeletnek, ők pedig értesítik a tűzoltóságot. Ez különösen hasznos abban az esetben, ha Ön épp nem tartózkodik otthonában! A kétféle érzékelő külön-külön és egyben is megvásárolható. Ha például az Ön otthonában jellemző a nagyobb füsttel járó sütés-főzés, lehet, hogy érdemes kifejezetten csak hő érzékelőt vásárolnia.

Mobil applikáció

Ma már természetesen elérhető mobil applikáció is, amellyel teljes körűen vezérelheti új generációs riasztórendszerét, távolról is. Adatokat kaphat a készülékről, annak állapotáról, az esetleges hibaüzenetekről és azok megoldásairól. Mindig tisztában lehet azzal, hogy lakásában éppen üzemel-e a riasztó berendezés, illetve riasztás esetén láthatja, a lakás melyik pontján (melyik zónában) detektál mozgást a rendszer. Kamerás rendszer esetén pedig mindez kiegészül azzal a nagyon hasznos szolgáltatással is, hogy otthonát kívül-belül folyamatosan megfigyelheti a mobil applikációnak köszönhetően. Ez aztán tényleg minden betörő rémálma! 🙂

Védje meg szeretteit pánikgombos riasztóval!
pánikgomb riasztóval
Ha már van riasztója, egészítse ki pánikgombbal!
pánikgomb

Van már riasztó rendszere, de úgy gondolja, felszerelné újabb kiegészítőkkel? Vagy most készül belevágni riasztó és/vagy kamera berendezés telepíttetésébe? Vegye fel a kapcsolatot illetékes munkatársainkkal és biztos lehet abban, hogy otthona valóban minőségi, új generációs riasztórendszerrel lesz gazdagabb!

FIGYELEM! A szöveg az Alarmtechnika Zrt. tulajdonát képezi. Másolása vagy a szövegből való idézet kiragadása engedélyköteles! Engedélykéréshez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Használja kalkulátorunkat és munkatársunk hamarosan felkeresi egy személyre szabott ajánlattal!