Ezek a legújabb betörési módszerek 2019-ben

Ezek a legújabb betörési módszerek 2019-ben

Tombol a nyár, dübörög az üdülési szezon… Ez nem csak a hétköznapi emberek kedvét dobja fel, de a betörőkét is, akik évről évre egyre megdöbbentőbb módszerekkel próbálkoznak, hatalmas fejtörést okozva ezzel a hatóságoknak és természetesen a riasztó szereléssel foglalkozó cégek számára is. Íme, néhány jellemző újdonság, amivel bepróbálkozhatnak:

Újszerű kopogtatós módszer

Nem, nem arról van szó, hogy „kop-kop, jöttem betörni”. A módszer lényege az, hogy az ajtó cilinderbetétjébe egy speciális kulcsot csúsztatnak, és ezt ütögetve rövid időn belül kipattan a zár. Ez azért történik meg, mert a csapok, amik a zárat biztosítják, egyszerűen kipattannak az ütésektől és így elfordul a henger.

Ajtókiégetés

Egyszerű, de nagyon drasztikus és veszélyes módszer. Műanyag ajtókon alkalmazzák: a zár melletti részt csak megolvasztják és mivel a kulcs legtöbbször bent van a zárban, azt elfordítva már könnyű a bejutás. Az ajtókiégetés azért nagyon veszélyes, mert könnyen kigyulladhat akár az egész lakás is, ha gyúlékony tárgy található az ajtó közelében.

Fagyasztásos bejutás

Alapja az az egyszerű fizikai törvényszerűség, hogy ha egy tárgyat rövid időn belül hűtenek alacsony hőmérsékletűre, akkor az rendkívül törékeny lesz. A fagyasztást nitrogénnel szokták végezni: az anyagot befecskendezik a zárba. Ez csak az igazán profik módszere, hiszen kifejezetten sérülésveszélyes.

A közösségi média sötét oldala

Nyaral a család, így jöhet egy közös fotó a tengerpartról? Új lakást vásároltatok és egy gyors videót készítesz róla, ami aztán az üzenőfaladon landol? Aki nem figyel oda, hogy kikkel is osztja meg azt, hogy hol, mit, meddig csinál, és az égvilágon mindent publikusan tölt fel, az infókat ad a betörők kezébe is, akik így szép nyugodtan, előre el tudják tervezni az otthonod kifosztását!

Így védekezz az ellenséggel szemben!

Mivel a betörési módszerek szinte napról napra változnak, sajnos nem lehet mindenre felkészülni. Amivel azonban nagyfokú biztonságba helyezhetjük otthonunkat, ha kiépíttetünk egy jól átgondolt riasztó-rendszert. És itt most nem egy madárhangon csiripelő, hipermarketben vásárolt öntapadós kütyüre gondolunk, hanem egy valóban minőségi, távfelügyeleti szolgáltatással rendelkező berendezésre.  Egy ilyen riasztó szerkezet már a szimpla meglétével is távol tartja a betörők jelentős részét. Hiszen, amint meglátják az ajtó feletti, prémium kategóriás márka kültéri egységét, az már eleve elrettentő hatással lehet rájuk. A távfelügyelet pedig azért nagyon fontos, mert így a hatóságok a lehető legrövidebb idő alatt a helyszínre tudnak majd sietni.

Ha Önnek is felbecsülhetetlen az, hogy biztonságban tudja családját és értékeit éjjel-nappal, az Alarmtechnika Zrt. riasztó berendezései Önnek szólnak! Keressen minket bátran az alábbi elérhetőségeken: 

A szöveg az Alarmtechnika Zrt. tulajdonát képezi. Másolása vagy a szövegből való idézet kiragadása engedélyköteles! Engedélykéréshez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

betőrő
pc1404 csomag

Használja kalkulátorunkat és munkatársunk hamarosan felkeresi egy személyre szabott ajánlattal!