Vészhelyzet! – amikor csak a pánikgomb segít

Vészhelyzet! – amikor csak a pánikgomb segít

A pánikgomb sokak szerint szimpla luxuscikk, egy eszköz, amire nagyjából annyi szükség van, mint mondjuk a tapsra felkapcsolódó lámpára. Igen ám, de a pánikgomb esetében sajnos az a szörnyű igazság, hogy a hiánya iszonyúan fájdalmas lehet a szükséges helyzetekben. Amíg nincs rá szükség, addig minden remek, ám a nem kívánt kritikus helyzetben életmentővé válhat!

Mi az a pánikgomb?

Riasztó berendezés billentyűzetén megtalálható gomb, vagy egy kicsi, akár nyakba is akasztható távirányító egyetlen gombja (ritkább esetben max. 2-3 másik gomb mellett).  Megnyomásával a szerkezet azonnal riasztást ad le a vele összeköttetésben lévő felügyeleti szervhez: legyen az távfelügyelet vagy például idősek otthona. Innen pedig – optimális esetben – azonnal megy is a továbbjelzés a rendőrség, mentők, adott orvos vagy kórház felé.

A pánikgomb megnyomásakor kétféle jelzés lehetséges: a riasztó berendezés hangosan megszólalhat, amely azonnal elriaszthatja a potenciális betörőket, ám lehet teljesen hangtalan is, így miután a távfelügyelet illetékesei értesítették a rendőrséget, azok a helyszínen nagyobb eséllyel kaphatják el a bűnözőket.

TOP 5 helyzet, amikor a pánikgombot kötelezővé tennénk

Suli után otthon, egyedül…

Tizenéves kiskamaszok esetében nem meglepő, ha a délutáni órákban egyedül várják a munkából hazaérkező szüleiket. Szülőként felelősségteljes döntés lehet, ha gyermekünkkel közösen megbeszélve, távirányítós pánikgombot helyezünk például az íróasztal egyik fiókjába. Elmagyarázzuk a gyerkőcnek, hogy ezt a gombot mindenképpen nyomja meg, ha úgy érzékeli, illetéktelen személy érkezett a lakásba. Jó, ha tudatjuk vele: biztonságban van, hiszen a rendőrség pár perc múlva megérkezik, a távfelügyelet szakembereivel együtt.

pánikgomb

Pánikgombos távirányító

A betegség korlátozhat

Számos esetben előfordulhat, hogy valaki huzamosabb időre ágyban fekvésre kényszerül, vagy mozgáskorlátozott személyként nem mindig van a közelében (mobil)telefon, esetleg más érzékszervi problémája van, ami akadályozhatja a rendőrség, mentők közvetlen felhívását. Ezesetben a kis méretű, távirányítós pánikgomb ideális megoldás, például nyakba akasztva. Orvosok, kórházi alkalmazottak számos olyan történetről számoltak be, amikor ez a kis készülék életet mentett – nem véletlen, hogy egyes egészségügyi dolgozók egyenesen kötelezővé tennék a pánikgombot, otthon tartózkodó betegek esetében!

Az időskorúak védelmének biztosítása

Nehéz szembesülni vele, de bizony a kor előrehaladtával megszaporodnak a hirtelen jövő rosszullétek, illetve idős személyek esetében egy egyszerű megbotlás is nem várt következményekkel járhat – akkor is, ha az illető egyébként makkegészséges. Ezekben az esetekben is jó választás a pánikgomb. Arra viszont érdemes minden esetben felhívni tulajdonosa figyelmét, hogy azt mindig hordja magánál, hiszen csak így nyújt védelmet!

Nagy ház, nagy terek

Több szobás, esetleg többemeletes házban él? Ha járt már úgy, hogy éjszaka kővé dermedve feküdt a sötét hálószobában, halálra rémülve egy nem várt, valamelyik bejárat felől érkező zaj miatt, akkor a pánikgomb az Ön legjobb barátja lehet. Ha extra biztonságra van szüksége, akkor pedig a távfelügyelethez akár kamerás riasztó rendszert is beköttethet. Így néhány másodperc alatt akár a saját szemével is megbizonyosodhat arról, hogy valóban betörés történt-e. Ezzel egyidejűleg, a pánikgomb megnyomásával indíthatja a hangos vagy abszolút néma riasztást, és a rendőrség még azelőtt a helyszínre érhet, mielőtt a család többi tagja egyáltalán felébredne.

Sok utazás, és közben folyamatos aggódás az otthoniak miatt

Ön sokat van távol az otthonától, ám szeretné, ha családja a nap 24 órájában biztonságban lenne? Ideális döntés, ha akár minden, külön szobával rendelkező személynek távirányítós pánikgombot ad – és itt most természetesen nem a totyogó babákra gondolunk. Így Önnek se kell folyamatosan az ő biztonságuk miatt idegeskednie, és ők is nyugodtan tartózkodhatnak otthonukban, akár egyedül is.

Láthatjuk tehát, hogy a pánikgomb valós megoldást nyújthat számos élethelyzetben. Nem érdemes megvárni a bajt, gondolkodjon előre és szerezze be ezt az életmentő szerkezetet akár MOST! Szakembereink készséggel állnak rendelkezésükre, minden felmerülő kérdésben.

FIGYELEM! A szöveg az Alarmtechnika Zrt. tulajdonát képezi. Másolása vagy a szövegből való idézet kiragadása engedélyköteles! Engedélykéréshez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Használja kalkulátorunkat és munkatársunk hamarosan felkeresi egy személyre szabott ajánlattal!