A legolcsóbb megoldások betörők ellen

A legolcsóbb megoldások betörők ellen

Az otthon védelme központi kérdés mindenki életében. Ennek kapcsán elég széleskörű lehetőségek állnak rendelkezésünkre, a használhatatlan, gagyi megoldásoktól egészen a prémium minőségű, teljes körű védelmet biztosító riasztó rendszerekig. Mutatunk néhány módszert, amik olcsók, praktikusak, így akár már mától bevetheted őket!

„Vigyázat, harapós kutya!”

Elég átlátszó trükk, pláne, ha egyébként nincs kutyánk. Ám ha egy kis extrát is teszünk mellé, talán nem is olyan használhatatlan. A kapura kihelyezett kis táblán kívül helyezzünk jól látható helyre egy méretes etetőtálat, esetleg szintén szembetűnő módon szórjunk el pár darab műanyag kutyajátékot a kertben. Ideig-óráig tulajdonképpen elrettenthetjük a nemkívánatos betolakodókat.

Sokatmondó matricák

Hívd fel a figyelmet arra, hogy otthonodat a legkorszerűbb, 0-24 órás távfelügyelettel összekötött riasztó rendszerrel véded. A pitiánereket biztosan eltántoríthatja ez a kis tájékoztatás, ám sajnos a profik ellen ez a módszer nem biztos, hogy hosszú távon megvéd, hiszen egy kis kutatómunka után rájöhetnek a turpisságra.

Van is riasztó, meg nincs is

Az előző megoldás továbbfejlesztett változata az, ha a matricán kívül egy kültéri riasztó dobozt is felszereltetsz a házfrontra. Így tovább fokozhatod azt az illúziót, mintha valóban védve lenne a lakás – ez a módszer tuti viszi a prímet „Olcsó Riasztó” kategóriában. Arra azért figyelj oda, hogy a kamu-kültéri egységen és a matricán ugyanaz a márkajelzés szerepeljen!

betörő elleni kamerarendszer

Sokkoló – persze nem „úgy”

Testi épséget veszélyeztető, horror filmekbe illő megoldásokat természetesen semmiképp nem ajánlunk, de azért a betörőkre nyugodtan ráhozhatod a frászt. Ehhez nem kell mást tenned, mint lefekvés előtt egy seprűt, vagy bármilyen könnyen boruló, aztán hangosan koppanó-zörgő-csengő tárgyat a bejárati ajtó elé helyezni (vagy oda, ahol a leginkább bejöhetnek). Így a kéretlen betolakodó, kinyitva az bejáratot, a boruló tárgy hangjától megrémülve azonnal elszaladhat. Senki nem mondta, hogy a partvis egy high-tech riasztó, de azért nem is teljesen használhatatlan, ugye?!

Hangos bejutás

Sokan kifejezetten utálják a kavicsos udvart, pedig betörők ellen nagyon is hasznos. Hogy miért? Azért, mert nem lehet észrevétlen csendességben végighaladni rajtuk! Emiatt érdemes megfontolnod, hogy a kerítés és a bejárat közötti szakaszra kavicsokat szórj – amennyiben ehhez megfelelőek az adottságok.

Ha nem akarsz trükközni, vagy már ráfáztál…

A fent felsorolt módszerek valóban hasznosak lehetnek, ha instant és/vagy olcsó megoldást szeretnél választani. Nagy hátrányuk viszont, hogy egy profi számára mind könnyűszerrel kijátszható, így meg vannak számlálva otthonod biztonságának napjai, vagy az is lehet, hogy ezt a cikket pont azért olvasod, mert már utolért a balszerencse…

Ha eleged van az ötletes, ám hosszú távon használhatatlan, betörők elleni trükkökből, fontold meg riasztó rendszer felszereltetését. Cégünk változatos megoldásokat kínál, melyek közül mindenki megtalálhatja az életéhez és pénztárcájához passzoló biztonságtechnikai megoldásokat.

FIGYELEM! A szöveg az Alarmtechnika Zrt. tulajdonát képezi. Másolása vagy a szövegből való idézet kiragadása engedélyköteles! Engedélykéréshez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Használja kalkulátorunkat és munkatársunk hamarosan felkeresi egy személyre szabott ajánlattal!