Mi is az a távfelügyelet?

Mi is az a távfelügyelet?

Elég sokféle kép él az emberek fejében a távfelügyeleti szolgáltatásról. Van, aki szerint a távfelügyelet maga a rendőrség, hozzájuk fut be közvetlenül a riasztás, és ők azonnal rohannak a helyszínre. Valaki úgy gondolja, a távfelügyelet munkatársai időnként körüljárják a hozzájuk bekötött otthonokat, aztán ha nincsen semmi történés, szépen visszamennek az irodájukba. Az igazság nem áll teljesen távol ezektől, na de lássuk, mi is történik valójában!

Ezért fontos a távfelügyelet

A távfelügyelet olyan szolgáltatás, amely 24 órás kapcsolatban van lakásunk riasztóberendezésével. Technikai szempontból ez a kapcsolat lehet rádiós vagy telefonos. A riasztó rendszer bármely jelzését, azonnal észlelik a távfelügyeleten éppen ügyelő diszpécserek. Ez nem csak a klasszikus betöréses riasztást jelenti, de például egy egyszerű áramszünetet is. Sok esetben egyszerűen beazonosítható, hogy milyen problémáról is van szó, így a tulajdonost már biztos információval hívja fel a diszpécser.

„Úristen, betörtek hozzám!”

Bizony, a te otthonodban is megtörténhet az, amitől mindannyian rettegünk. És éppen ilyenkor fogod nagyra értékelni a riasztód és a vele összekötött távfelügyeletet! Ugyanis éles riasztás esetén, a betörés detektálásakor a távfelügyelet azonnal értesít majd téged és ezzel egyidőben a rendőrséget is, akik perceken belül kiküldik a járőröket a helyszínre. Ennek köszönhetően elég gyakori az, hogy a betörőket már a helyszínen lekapcsolják a hatóságok.

megfigyelés

Mire jó még a távfelügyelet?

A betörők elleni leghatékonyabb védelem mellett a távfelügyelet kiváló megoldás lehet abban az esetben is, ha te éppen távol vagy az otthonodtól, ám tűz üt ki. Ekkor a diszpécserek azonnal értesítik a tűzoltókat is – sajnos a szomszédok vagy az arrafelé járókelők jellemzően sokkal lassabban észlelik a bajt, így segítséget is később hívják.

Egy másik, számos család életét megkönnyítő és megnyugtató szolgáltatás a távfelügyelethez bekötött segélyhívó távirányító. Idős, beteg, állandó orvosi ellenőrzést igénylő személyek esetében ez akár életmentő is lehet, hiszen az eszköz riasztásakor a diszpécser rögvest értesíti a mentőket vagy a megadott illetékest (szomszéd, házi ápoló, rokon stb.).

Fontolgatod, hogy otthonodba riasztó rendszert szereltetsz? Esetleg ezen már túl is vagy, viszont nem köttetted még be távfelügyeletre? Ha fontos számodra az, hogy éles helyzetben a hangos riasztás ne csak a szomszédokat és az arra járókat szórakoztassa, hanem a betörés híre perceken belül eljusson a rendőrséghez, válassz egy mindig éber őrszemet is, ami nem más, mint a távfelügyelet.

A szöveg az Alarmtechnika Zrt. tulajdonát képezi. Másolása vagy a szövegből való idézet kiragadása engedélyköteles! Engedélykéréshez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Használja kalkulátorunkat és munkatársunk hamarosan felkeresi egy személyre szabott ajánlattal!