Miért is jó a biztonsági kamera otthonra?

Miért is jó a biztonsági kamera otthonra?

A riasztó létjogosultsága nem kérdés, egyre több otthonnak már alaptartozéka. Az viszont továbbra sem egyértelmű, hogy a biztonsági kamera miért lehet hasznos választás a riasztó mellett. Sőt, tulajdonképpen a két eszköz együtt válik lakóhelyünk teljes értékű őrzőjévé. Lássunk néhány érvet a biztonsági kamera otthoni használata mellett!

Látni, nem csak tudni…

A riasztó megléte eleve biztonságot nyújt, a bökkenő viszont az, hogy otthonunk elhagyása után valójában fogalmunk sincs, hogy mi is történik a későbbiekben. Vagy mondunk egy rosszabbat: ha csak a házunk alsó szintje van felszerelve riasztóval, mi pedig emeleti hálónkban éjjel riasztásra ébredünk, igencsak vérfagyasztó perceket élhetünk át, amíg lemerészkedünk és megbizonyosodunk arról, hogy vajon csak egy kabát esett-e le a fogasról vagy hívatlan vendégünk érkezett…

Ezzel szemben a kamera segítségével gyakorlatilag egy „plusz szemünk” lesz, hiszen akár telefonunkon keresztül is láthatjuk, mi történik éppen a megfigyelni kívánt házrészeken – a wifi kapcsolatnak köszönhetően.

Otthon lenni, távolról is

A biztonsági kamera otthonra történő beszerelésével, a wifi kapcsolatnak köszönhetően az egész rendszer gyakorlatilag telefonról vezérelhető: egyszerre és külön is láthatjuk a megfigyelt zónákat, a megfelelő látószögbe irányíthatjuk a kamerát, tehát virtuális sétát tehetünk lakásunkban vagy akár a ház körül akkor is, ha épp nem vagyunk otthon.

Hatékonyabb megelőzés

Képzeld el, hogy éppen egy étteremben ülsz, és szúrópróba szerűen rápillantasz a telefonodra, mellyel bekamerázott otthonodat is megfigyelheted. Meglátod, hogy épp valaki próbál bemászni a kapun, vagy a bejárati ajtó zárszerkezetét „bűvöli” – ekkor azonnal értesítheted a hatóságokat, akik perceken belül a helyszínre érkeznek, így a bajt még annak bekövetkezte előtt el is háríthattad! Ezt a fajta prevenciót a riasztó önmagában sajnos nem tudja megadni.

Segítsd a nyomozást! 

Ha illetéktelenek lépnek be az otthonodba, összeszedik gyorsan az értékeket, majd a kertek alatt távoznak is – ezzel sajnos a riasztó nem tud mit kezdeni. Természetesen megszólal, mely által értesítést kap a távfelügyelet (amennyiben ez a szolgáltatás is része a rendszernek), akik kiküldik a rendőrséget. Ez rendben is van, ám a legtöbb esetben a betörők ekkor már árkon-bokron túl járnak. Így bizony nagy az esély arra, hogy soha nem találják meg az elkövetőket. Azt, hogy ehhez képest a kamera rendszer milyen plusz segítséget képes nyújtani, nem is kell nagyon részleteznünk: egy prémium minőségű, szakemberek által beüzemelt eszköz kiváló felvételeket készít a betörőkről!

Az egészség és az élet védelme

A telefonról vezérelhető kamera nem csak a betörések elleni védekezést teszi hatékonnyá, hanem akkor is jó szolgálatot tehet, amikor például egy beteg, idős hozzátartozónkról van szó. A lakás kritikus pontjaihoz, például a lépcsőhöz felszerelt wifi kapcsolatos kamera igazán hasznos lehet, hiszen így a nap minden percében láthatjuk például azt, hogy a már bizonytalanul sétáló nagymama biztonsággal lejutott-e az emeletről. Vagy ha a kamerát a hálószobában helyezzük el, a biztonságos alvást is nyomon követhetjük bármikor.

Pánikgombos csomagajánlatunk
pánikgomb riasztóval
Riasztó csomagajánlatunk
sim akciós csomag

A telefonról vezérelhető, biztonsági kamera beszerzése otthonra ideális, szerintünk szinte kötelező teendő, a riasztó mellett. A két eszköz egymást kiegészítve képes a valóban hatékony védelemre – legyen szó otthonunk biztonságáról vagy akár szeretteink életének védelmezéséről. Ne késlekedjen, vegye fel a kapcsolatot szakértőinkkel még ma, és válassza az Önnek leginkább megfelelő kamera rendszert!

FIGYELEM! A szöveg az Alarmtechnika Zrt. tulajdonát képezi. Másolása vagy a szövegből való idézet kiragadása engedélyköteles! Engedélykéréshez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Használja kalkulátorunkat és munkatársunk hamarosan felkeresi egy személyre szabott ajánlattal!